Monday, 25 June 2012

Penaku Jemari

♫ Sudah Cukup Sudah - Nirwana Band  
ツGusar resah gelisah  

Di persada awan biru,  
terbaring aku di balik bukit satria,
decipan burung menggamit kenangan,
terduduk aku meratapi kesayuan.

Tewas kaku terkulai layu,
dihanyuti syaitan bertopengkan manusia, 
tangan yang menggoncang dunia, 
kini sepi derita menghukum.

Merintih hiba di ufuk senja, 
merenung cita tiada kesampaian, 
hajat tinggi yang dahulu diutamakan, 
hancur lebur selamanya dimamah usia.

Lari aku berteriak jauh, 
dalam pohonan tiada pemahaman,  
pada siapa aku ajukan?
hanya pada Dia yang Maha Kuasa.

Amarah diri menggigit sanubari, 
jauh sudah aku lemparkan, 
namun tega kembali mendatang, 
pergilah engkau pergi jangan lagi menghantui.

Nista cela aku penakan, 
pada diri yang dihambakan senyuman, 
hanya aku yang sentiasa ketahuan, 
rahsia berkolamkan titisan kesedihan. 


Aku tidak memahami. betapa tega engkau menyakiti hatinya yang polos. sudah habis keringat dicurahkan. demi meneruskan kehidupan. kehidupan siapa? bukan untuknya bahkan untuk kau juga. 
Apakah kau tiada memikirkan. kelangsungan masa depan. andai tiada dia untuk kau bergantungan. pada siapa harus kau rayukan? Haktuih dengan janji kosong omonganmu. Kononnya kau lakukan demi cinta. Ahh, usah lagi kau berpura. Sekadar cinta buta. Haiwan tambatan juga mampu meraihnya. Hatiku berantakan resah. Berani kau dustakan? Berani kau melawan? Hei, kalau tiada dia yang menjaga. Tidak terbayang di rempatan mana sekarang engkau terkulai. Ubahlah sikapmu. Usah lagi kau terburu-buru. Ubahlah pemikiran mu. Usah lagi kau berfikiran senteng. Ubahlah gayamu. Usah lagi kau menipu. Bicara aku mungkin tidak selembutnya. Aku khilaf di situ. Kerna aku tidak lagi tega. Melihat hatinya terus engkau cincang. Nyah kau!!

Friday, 22 June 2012

Back home

♫ Relax, take it easy - Mika 


Alhamdulillah ala kulli hal.. =) I'm safe and sound back in my beloved country, Malaysia. There's no place like home. True indeed.
I've been back since 12th June 2012. Journey back home with my awesome bodyguard was great! Surely I'll be missing that bodyguard when I'm about to fly back to Ireland next month. pheww~ 
Ok, that's sad so keep that aside first. I've made some wishes to be grant once in Malaysia. So happy that some of them were granted even on the first day I landed. 
- Eat nasi goreng kampung and telur mata kerbau ( I ate this in Coffee Village, Putrajaya. Plus, mum sang karaoke over there entitled Penawar Rindu and Bosanova) 
- Drink my favourite mango juice since I've not drink it for 9 months. (On the very first day but not so yummy)
- Bite my sister's cat and find a girlcatfriend for it. (It waited for me at the door once I'm home, my sis left it for me with a note. *touched sikit jehhh*)
- Eat ketam masak lemak cili api (Cooked by my Mummy Sue during dinner at KL *yummeyhh* also met my little niece, Iman)
- Eat at Johny's Steamboat ( Persuaded Daddy to eat together in Jusco AU Setiawangsa) 
- Eat Satay, Mangosteen, and Lychee Drink (Brought to Satay Station with someone's family)
- Eat KFC and Tutti Frutti (Ate this with my bodyguard and sis in Times Square. Plus, I got cheezy wedges too!)
- Eat nasi dagang (Mama and Abah brought me to Chendering, the best location for nasi dagang once I arrived in Terengganu my hometown) 
- Pass by my favourite bridge at Lagoon Terengganu. (My dad even ask me to shout there. He knew me well!)
- Eat nasi goreng pattaya (Treated by my twin sister while watching Alvin and Chipmunks!)
- Snacking time with colek buah and mempelam. (Kicked me out of that! so yummy!)
- Eat favourite ikan pari bakar during fasting month. (Alhamdulillah..first day of Ramadhan, wish granted!)
- Ipad, blackberry bold touch and type, and external hard disk. (Gadgets time with someone Thanks!!) (^^,)
- Buy lotsa blouse and jeans to bring back here. Here got not much long sleeve blouse and the jeans is too long for this short girl. (Peace yaw..brought 2 designers with me, Mama n Kak Ayu to choose for me)
- Visit my bestfriends and relatives anywhere. Yadda yabedabeduuu (SSP Akravatore 0408 Reunion in UTP..Thanks soulmates!!)
- Go visit some places in Malaysia. Islands, city or whatsoever. (Road tour with sista to Perak and Cameron Highlands..awesomeness~)
- Go to body or foot massage. (Met Kak Mah in Terengganu..full body massage..relief~)
- Cook for my mama and family and ask mama to cook for me too. Winks! (Cooked only mee goreng basah to my sista *muehehe* while mama made serunding for me!yeahhh..stock to Eire)
- Play piano in Terengganu. At least, one song can be played.(played, but still can't play any song)

Now I noticed most of them is EAT??!! I care.
Anyhow, still seeking time for these wishes..huahuahua..anyone wanna join and treat me?
- Eat gulai kenduri on wedding.
- Play wave and sands at the beach. This is a must!
- Stay awake at 3 or 4am to go to mamak stall or eat yong tau foo ( I call them as 'cucuk-cucuk' food)

GREAT NEWS!! Daddy brought home two little kittens, black and bream in adorable Persians. I've got new babies now.. Will update on them later on! See ya...

Friday, 8 June 2012

Boring like a no sir

♫ Brain can't think of any song
ツ Mindless

I wanna go out. But Mr Rain would not let me. I tried to find Mr Sunshine. But he played hide-and-seek. I sat alone in the desert. Accompanied by just a quite little heater. Looking down the window pane. Longing for happy steps on the road. Steps were washed away by the rain. How I wish, the road not taken.

1. Song that always makes you sad?
- Love the way you lie (English) and Ku Merindu (Malay)

2. Last thing you bought
- Phone's chain in Carrol's

3. Last person you argued with?

4. Do you put Butter before putting the peanut butter on?
- Yes

5. One of your stuffed animals' names as a kid?
- Kiki

6. Did you ever own at one time a Barenaked Ladies Cd?
- No 

7. Favorite day of the week?
- Friday

8. Favorite Sundae topping?
- Choc

9. Did you take Piano lessons?
- No. I wished.

10. Most frequent song played?
- The One That Got Away

11. T.V. show you secretly enjoy?
- Gray's Anatomy

12. Would you rather play basketball or hockey?
- Basketball

13. Date someone older or younger?
- Older

14. One place you could travel right now?
- Umrah 

15. Do you use umbrellas?
- No. Raincoat

16. Do you know all the words to the Canadian national anthem?
- No

17. Favorite Cheese?
- None

18. The Smith's or the Cure?
- The Smith's

19. Do you prefer Blondes or Brunettes?
- Blondes

20. Best job you ever had?
- Being a babysitter

21. Did you go to your high school prom?
- Yes. Malam Selingkar Kasih with girls.

22. Perfect time to wake up?
- Subuh prayer (holidays exception)

23. perfect time to go to bed?
- 11.30pm (I wish)

24. Do you use your queen right away in chess?
- Nope. I love the horses.

25. Ever been in a car accident?
- No nauzubillah.

26. Closer to mom or dad...or neither?
- Closer to both.

27. What age is this exciting life over for you?
- No idea. 

28. What decade during the 20th century would you have chosen to be a teenager
- 2000 up.

29. Favorite shoes you have EVER owned
- The brown sparkling one I bought in Indonesia.

30. Do you have an article of clothing you have had since you were in high school?
- Nahhh

31. Were you in track and field?
- Used to

32. Were you ever in a school talent show?
- Dance in Form One

33. Have you ever written in a library book?
- Yeah

34. Allergic to?
- Some prawns and lizards.

35. Favorite fruit?
- Mango

36. Have you watched sex and the city?
- No 

37. Baseball hat or toque?
- Errr...neither

38. Do you shampoo first in the shower or soap?
- Shampoo

39. Wet the toothbrush or brush dry with the toothpaste?
- Wet

40. Pen or pencil?
- Pencil 

41. Have you ever gambled at a casino?
- Nope

42. Have you thrown up on a plane?
- Nope

43. Have you thrown up in a car?
- Yeah

44. Have you thrown up at work?
- Nope

45. Do you scream on roller coasters?
- Yeah! My fav hobby

46. Who was your first prom date?
- Amira Malek?

47. Who was your first roommate?
- My sister

48. What alcoholic beverage did you drink when you got drunk for the first time?
- Non-alcoholic

49. What was your first job?
- Slave

50. What was your first car?
- BMW (In your dream)

51. When did you go to your first funeral?
- Around 8 years old for my late Uncle. Al-Fatihah

52. How old were you when you first moved away from your hometown?
- 13 years old.

53. Who was your first grade teacher?
- Puan Rohani Muda

54. Where did you go on your first airplane ride?
- Wish I can recall that. as far as I concern, around kindergarten?

55. When you snuck out of your house for the first time, who was it with?
- Muiz

56. Who was your first Best Friend and are you still friends with them?
- Hidayah Zarani. Yes.

57. Where did you live the first time you moved out of your parent's house?
- Asrama Puteri Sekolah Seri Puteri Cyberjaya.

58. Who is the first person you call when you have a bad day?
- Ayunai Madarimau

59. Who's wedding were you in the first time you were a bridesmaid or a groomsmen?
- Sis Halimahton, my cousin.

60. What is the first thing you do in the morning?
- Recite prayer alhamdulillah

61. What was the first concert you attended?
- Siti Nurhaliza?

62. First tattoo or piercing?
- Piercing on ears at 6 years old

63. First celebrity crush?
- Leonardo di Caprio

I miss my dear best friend. I have never meet a real friend like you. I wish you were here.  :'(

Wednesday, 6 June 2012

Aku Seekor Kucing

ツ Sengal 

Assalamualaikum..Good day!!

Okeh, arini I nak jadi Publisher Komik since semalam I tengok movie '13 Going on 30' pasal sorang kanak-kanak perempuan yang buat wish masa 13th birthday dia to be 30th. Alkisahnya sebab dia nak ada body lawa, ada peminat dan keje yang hebat iaitu sebagai editor magazine Poise. Sikit sebanyak pasal wish la jugak, maka ia berkaitan la dengan last post I..''Impossibru Possibru''
So, akak I dah reply my 'wish' post...and one of her wish is she wanna try to understand the cat's language. She kept a cat with her, named Master..dan kucing tu panggil dia Mummy..well, not really la that kucing panggil dia kan. but, apa-apa aje lah.. As long as my sister's wish got granted dan buatkan dia hepi..ngee.. sila terharu sekarang. (T_T) Eh, eksaited da nak tunjuk masterpiece I ni. 

Here it goes...Komik Aku Seekor Kucing 

 Selepas satu minggu.........

Dan, I tak tipu. Memang kucing akak I gigit charger tu sampai putus 4. empat???!!! ye~ ¬(^^,)¬
tapi dalam gambar ada dua je sebab lagi dua kucing dah telan. sebab tu lepas tu dia tido kekenyangan. =D

Chillalla tango tango~

Alang-alang cerita pasal kucing ni..nah, sisipan tentang Abu Hurairah (Bapa Kucing)..

Dalam suatu peristiwa, tatkala seorang sahabat nabi bernama Abdul Rahman bin Sakhr (nama sebenar Abu Hurairah) menemui seekor anak kucing yang sedang mengiau kerana kehilangan ibunya. Beliau yang dalam perjalanannya menuju ke Masjid Nabawi, berasa kasihan kepada anak kucing itu, lalu mengambil dan meletaknya dalam baju besar beliau.  Apabila sampainya di masjid, baginda Rasulullah bertanya Abdul Rahman, apa dalam bajunya? Ia menjawab anak kucing yang kehilangan ibu, aku mengambilnya kerana kasihan padanya. Lalu baginda menggelarkan Abdul Rahman dengan Abu Hurairah (bapa kucing kecil).
"....semua makhluk ciptaan Tuhan samada manusia,binatang,tumbuhan, alam semulajadi dan sebagainya, 
saling perlu memerlukan, saling bantu-membantu kerana mereka berkait, 
terikat antara satu sama lain dalam satu kitaran yang berhubungan. 
Justeru, jangan diputuskan ikatan itu, kelak, seluruh kitaran akan musnah..." 

Monday, 4 June 2012

Impossibru Possibru

ツ Wishful 

New post? Again? Yes..hihi. As I'm so free after exam, my sister had given me a task to post in my blog. Well, I can smell the jealousy from her because she has to get back mingling with her classes after long holidays. Ngee.. my turn! (^^,)v My dearie sister had graduated from Teaching English as a Second Language (TESL) degree recently with 1st honours.. (damn, I'm so proud of you sis!)   There she is, the one with flower at the front row........

I know I'm desperate to be in the pic, so I put my face there. (’-’*)
Yeah gotcha, that's my mother.. (^_-)☆wink! Spot my sister overthere in the middle. Now, get back to my homework (Now you know why she gave me this task? Well, that's a norm of a teacher)..

The title is : Impossible Things List 
(but I mended the focus of the title with my own version - Impossible but actually possible)

1) Tour around every corner of the world - EVERY CORNER, I mean it! Including all wonders of the world.
2) Ride dolphin or whale in the mid ocean - like mermaids, and hopefully they understood my instructions!
3) Be close friend with tiger and lion - until I can hug it, kiss it,touch it, and play with it's tail.
4) Climb the stairs to the most highest building in the world and scream out loud my beloved's names. - highlight the stairs.
5) Bungee jumping from the highest peak of the world - even if it's not the highest...errrr..... m(._.)m
6) Have a luxurious sail on a yacht or a big cruise with a swimming pool on it. - diva diva style with ray ban on. ( ゚▽゚)/
7) Hold a bit of Everest Mount's snow and do snow man - in which by the time I reach there, I'm frozen.
8) Standing on the Greenwich line - the place where 0 latitude is, so the time all starts over there first.
9) Skating on ice in Antartica - and write my name with the skate's blade like in movies.
10) Have a tree house or a house inside a big tree - watched Winnie the Pooh and Tarzan don't ya?
11) Play piano and sing in a grand hall watched by superstars around the world - muehehehe  (*^▽^)
12) Play skateboards or roller blades at the cliffs. - I don't dare to die like that, I know.
13) Swim deep in the ocean while taking photos smiling with sharks and electric eel - sounds cool huh?
14) Say ''Hi,can I look at your sharp teeth??'' to Piranha and Anaconda snake in Amazon.
15)  Climb the pyramid to the place where they store Pharaoh in ancient. - climb. I wrote climb didn't I?
16) Do skydiving from a fast furious jet - weeehoooo!!!feel the breeze..
17) Meet all 7 person who have the same face like me - say Cheese and snap photo!  
18) Learn all languages that exist in this globe - and be fluent with all of them.
19) Go to the moon or another planet to see if there's any creatures there - **alien talk** (*・)σσσ(*゜Д゜*)
20) Open an educational hospital in my hometown with all my friends as the partners - biotechnologist, teachers, IT people, pharmacists, engineers, doctors, nurses, businessman and etc together working.

They do sound impossible. But they're interesting and who cares if they are ridiculous? Coz I loike them!! ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ **alaikit alaikit**

Okayh, done with the homework requested..

The next title is : My Wishlist During Summer Holiday
 (My sister especially, please take note..and other people as well)

- Eat nasi dagang, nasi goreng pattaya, nasi goreng kampung, Johny's steamboat, KFC and favourite ikan pari bakar during fasting month. 
- Drink my favourite mango juice since I've not drink it for 9 months.
- Play piano in Terengganu. At least, one song can be played.
- Ipad, blackberry bold touch and type, and external hard disk. Gadgets time!
- Buy lotsa blouse and jeans to bring back here. Here got not much long sleeve blouse and the jeans is too long for this short girl.
- Visit my bestfriends and relatives anywhere. Yadda yabedabeduuu
- Bite my sister's cat and find a girlcatfriend for it.
- Cook for my mama and family and ask mama to cook for me too. Winks!
- Go visit some places in Malaysia. Islands, city or whatsoever.
- Play wave and sands at the beach. This is a must!
- Go to body or foot massage. 
- Stay awake at 3 or 4am to go to mamak stall or eat yong tau foo ( I call them as 'cucuk-cucuk' food)

That's just a bit that I can think of now. The wishlist might grow longer as the time progress. Hewhew~!!

Holidaysss hurrayyyhhh chillalla~~~ \(^ ^)/

Saturday, 2 June 2012

Aku mayat hidup

Glad you came -The Wanted
ツ Phewww~


Segala puji bagi Allah, Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.. 
Periksa dah tamat petang semalam. Alhamdulillah...Sedikit sebanyak ler dari exam kali ni, SILA BERSEDIA LEBIH AWAL UNTUK PEPERIKSAAN. Dan BELAJARLAH KERANA ALLAH, bukak sebab nak pass exam je..Sungguh aku cakap, Allah memang ada untuk kita. Cuma kita je yang mungkin jauh melarikan diri dari-Nya. Percayalah, (**lagu Siti Nurhaliza berkumandang**) mintak la apa2 pun, Allah akan bantu~ 
Aku percaya dan yakin 3 benda nih dari dulu bila aku berdoa something:
1)  Allah akan makbulkan doa aku.
2) Allah akan makbulkan doa aku tapi mungkin lambat sikit, tunggu waktu yang sesuai.
3) Allah akan makbulkan doa aku dengan menggantikannya dgn something yang jauh lebih baik.
Kan Allah yang cipta aku, pastinya Dia lagi tahu apa yang sesuai ngan hambanya yang kerdil lagi kenit nih.. (O_o) ehh??

Nak cherita la, aku memang sangat takut la exam kali ni, cuak membuak-buak. Apa ingat main-main ke? Hape ingat Medic tu boleh masuk dengar kuliah sambil conteng nota wat gambar smiley, potong2 mayat orang, gheli2 sikit men darah otot urat bagai, bergambar sket ngan stetoskop n labcoat nk anta balik kampung, dah boleh lulus gi bedah manusia hidup? Kamon ler.. ¬('_')¬

Semalam last exam aku..exam lisan. Hak ni ja aku nak cheghita, hak exam bertulis semua maleh nak habaq panjang2..doa tawakal moga Allah lembutkan hati pemeriksa2 semua..Amin..
Hak exam lisan aku nih ari Jumaat...ada kawan2 aku da abes exam ari Khamis..merana la aku sengsorang di dalam bilik tergolek-golek baca nota hafal otot2 sedangkan kawan lain yang da abes, kuaq pi shopping tengok muvee Industan smpi meleleh-leleh. (T_T) 
Punye la payah aku nak hafal sebijik-sbijik mende bahagian dada dan tangan manusia ni.Dah mule lah mulut aku ni nak komplen pot pet pot pet ''Laaa..ini pun nak kena hafal ke?Tau sikit cukup lerrr...'' Tapi sedang2 aku belajar tu, aku tengok balik jari aku.. PANG!!! bukan la aku gi tampo diri sndiri..cumanya, aku rasa malu..malu ngan tangan aku..jari kelingking aku yang sekecik comel ni, ibu jari aku yang ketot ni...semuanya nikmat Allah.. Allah dah bagi peluang kat aku. Untuk belajar mende ciptaan Dia. Allah hantar aku masuk skola Medic, boleh tengok semua mende dalam badan manusia. I tell you, lepas da bedah mayat tuh baru aku tau ape yang ada n lokasi organ dlm badan manusia ni scara tepat..kalau dulu sakit perut je pegang kat area tengah pusat tuh..tapi hakikatnya perut ni jauh nun di atas sana lagi..kalau dulu, senak buah pinggang pas jogging, pegang kat bawah tepi pusat kiri kanan, tapi hakikatnya lagi, buah pinggang tu kat ataaaasss lagi, bahagian belakang. HUH! tergamam! 
Mula la aku belek jari aku...tengok dgn penuh penghayatan...Alhamdulillah, nikmat Allah yang mana aku nak dustakan? Semangat terus aku mengulangkaji.sampai malam mata dah kecik sepet pun, aku masih berjuang.. cewah, gaya nak macam parajurit.
Dengan tangan aku yg aku komplen tadi, aku doa... Ya Allah, moga Kau bagi lah professor yang terbaik untuk aku nanti..amin.. Dan syukur Alhamdulillah skali lagi, Allah makbulkan doa aku. (^_^)
Aku beratur nak masuk dewan mayat tuh berdebar-debuk, aku dibawak ke meja 5..syukur sangat dapat 2 prof ni.Sebab sminggu sbelum exam, salah sorang Prof tu yang ajar aku buat revision. So soalan yang dia tanya, adalah kluar sikit yang dia penah tanya masa revise tuh. Masa aku dah terkebil2 gagap nk jawab nama satu nerve ni, dia tenangkan aku and panggil,''Ok doctor, now we proceed to this thoracic vertebra''... Heh, trus membara jiwa ni..pap! leh jawab la mudah-mudahan...Siap prof tu betulkan and suh aku sebut betul-betul lagi,  intervertebral disc is made up of central nucleus polposus and fibrocartilaginous anulus fibrosus. Ko bayangkan mane la aku tak gagap duk depan 2 prof hidup, depan tulang, organ, dan depan 1 mayat tak idup....abes la ilang accent omputih aku, kuar loghat jawa.
contoh la kan dibuatnya aku salah jawab..
Prof : ''okay, what is this tendon on your lateral side?''
Aku : ''hewhew, that is flexor digitorum profundus..''
Mayat : ''PANG!! hangguk ko..tak belajor ke?tu flexor carpi radialis..haaa,kompelin lagi pot pet pot pet.''
Haaa ternganga, tak ke pulak aku yang jadi mayat kedua kat situ??? -__________-''

Dush! tamparan teristimewa~
Lepas exam tu, aku dan ahli rumah kuar gi taman bunga kat depan umah untuk memetik bunga di taman Pak Gardener.hehehsss..dengan pakai baju kurung I tell you....amik2 gambo.sume mat salleh pandang 360 degree, awat ler bebudok ni pakai selimut bunga2 dari atas smpi bawah tutup ni?dah ler panaih musim summer ni.iyekan saje, nak join bergambar bersama habaq je la..hoho! **bangga**
Balik umah, aku ngantok...ngantok gila2 sampai mata ni kalah anak cina..tapi aku tak leh tido sbb eksaited abes exam.aku duk kemas bilik, menyapu, lap almari, simpan nota exam, phewww~~energy not wasting at all..tapi badan aku penat.penat sangatttt....smpi aku sapu karpet tu sambil duduk! HAHA..darurat~Malamnya aku bosan.macam mayat hidup tak tau nak buat ape.ceh!bajet macam exam setahun tak gheti nak buat ape selain baca buku.poyozzz lewww yewww...
Abes la kaum kerabat aku jadi mangsa aku men pesbuk tu...tilik sana, stalk sini, cuit sinun, gelak sinin. Nak mengorat, tp buah hati aku plak sebuk uruskan negara.muahihi..tetibewww!!tengah bosan tu, aku jupe satu gameeeeee..yihaaaa!!!

best kowt! cuba la lawan artis seluruh negara ada.
Sakan wehhh menyanyi sampai 2 pagi..tu yang asek2 dapat nombor 1..wahahha..bangga lagi skali jadi anak bintang RTM ni..oh mak aku sore sdap..tu la genetik mak aku yg aku dpt sket kot...yang len sume aku dapat genetik bapak (gelap, idung penyek, mata rabun..) syukur2...sebab tu ler aku is the way I am today... =D 
Gumbira nyanyi ni sampai aku yang ngantok td, langsung takleh tido..tunggu ler smpi subuh kul 3.30 pagi..sambil2 tu mesej akak aku..

Kakak : Adik bila balik? Nak planning ni..
Aku : Heheh..rahsia la..
Kakak : Nanti takde orang nak amik baru padan muka.
Aku : Alaaa..yew lerrr..sat adik check. hari bla3 sekian sekian pukul tick tock..
Kakak : Oh, Kak Ayu ade klas ler..tapi abah cakap, 2 jam sebelum adik landing abah da tercegat depan pintu gate arrival.
Aku : Hahah! suwit pulak abah, gtau mama skali,petang td mama majuk adik rahsia bila nk balik...

Mama majuk ngan aku petang tu sebab aku nak rahsia2 bila nak balik...Majuk la mama aku ni kat aku sebab dia nak kene datang dari Terengganu ke Kuala Lumpur if nak jemput aku kat kene tau awal2 supaya dapat plan dan beli tiket.tapi biasa la aku ini, suke nak susahkan orang. -.-'' (**sumpah tak sengaja**)
Aku tanya mama, ''kalau adik gtau bape haribulan balik, mama nak datang ke?''
Mama cakap, ''mestilaaa,puteri bongsu I balik..''
Tup tup pulak, aku bangun pagi tadi..abah duk 'like' wall posts aku sume kat kaum kerabat aku which aku tak post kat dia..abah stalk aku wehhh!!!siap whatsapp aku macam2...dia tak saba lettew aku nak balik neh..haha..hepi weh...tolong la hepi bagi pihak aku.
Aku tau, besar harapan mereka kat aku.. sobs..menitis air mata syawal. (T_T)

Ok,smpai la ni dulu cheghite mayat hidup sehari selepas exam. nantikan rancangan seterusnya. hewhew!

Exam? Chill la~