Monday, 28 November 2011

Twilight Breaking Down

Sesungguhnya - Raihan 
♫ Cahaya Selawat - Raihan
ツ Tranquility 




 Truly,
Allah's creation totally can make us broke down to tears..
because they are so......


MAGNIFICENT!!!

إِنَّ فِي خَلْقِ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ وَاخْتِلَافِ اللَّيْلِ وَالنَّهَارِ لَآيَاتٍ لِّأُولِي الْأَلْبَابِ

Indeed, in the creation of the heavens and the earth and the alternation of 
the night and the day are signs for those of understanding.

Surah Ali Imran  [3 : 190]
 

Monday, 14 November 2011

R.E.S.E.T

Say (All I Need) -OneRepublic
ツ Lost In Action 


 Got stucked up with troubles

 Unloading.............. 11%

Loading new positive things...insyaAllah..

Lately these videos have been my partner almost every night..
Thanks YouTube for being loyal to me.. 
=)  
Click the Italic and screw it up!

-memories fading-

-to keep me holding on-

"Love doesn't mean you have to be together"

STAY STRONG!!
Bashaaa....Aja-aja fighting!

Chill la...lek luuu~!!






Thursday, 3 November 2011

Let's PARTY!!!!

♫ Open your eyes,your heart,your mind - Maher Zain
ツ Girlish =">


We got a party tonighttt!!yeehhaaa...excited much?yeah,you have to!


IT'S CHARITY WEEK!!hurmmmm???


Let me story morry some activities during this charity week. It is organized by the Islamic Society basically under the RCSI ISOC committee members which was held since around 20th Oct 2011.


They have some activities like Baking Sales, Charity Sales, Charity Street Campaign, Ladies Night, Battle of the Brain Quiz, Futsal Tournament and much more which I guess I just put them as 'etc.' (easier meh?)


A point to ponder before I continue. Have you ever met a stranger begging for change from you? What would you do? I used to have a mindset that if someone came pass by me, asking for money in which their condition is healthy, I don't really give them attention. Know why? Because I think if they're healthy, they still can work.Then why not go for work and earn money? I know I'm cruel. (tayah nk condemn banyak2, bace jeee.. =P )


So overwhelmed by guiltiness, that was what I did! Putting myself in their shoes. Joining the charity week by asking for donation from strangers. Serious? Yeah, seriously it's hard. You don't know how the feeling of being rejected until you're rejected. (sumpah sadis).. But the hardness didn't last long. Because I tried my best to open my heart, my mind, my eyes, and ears listening to the voice of the needy in Africa, Afghanistan, Palestine, Somalia and all around the world. They're suffering and the best I can do is by helping being the healthy stranger, asking for change from strangers to donate for the poor.(dulunye sy yg tanak bg attention, now padan muke diri sendiri la kan).


At first, I have no guts of pouring out my lovely voice along the street asking for donation from the mat salleh. (dah la kne speaking pulak nk mintak derma ni.gagap2..) but after15 minutes, I bet you can hear my voice from 10km away. LOL! The money goes to many charities and the dialogues used were.... 


"Would you like to donate for the orphans?" 
"Donation for the Somalians." 
"Donate sir.." 
"Care for the world?donate here" 
"bla3 (lu pikir la sendiri)" 

The saddest part is when you got "NO" as an answer. I can handle people walking away from me without saying anything but NO?sobs.... ='( waaaaaaaaaaaa....it's like, I AM REJECTED!!! Nahhhh, forget about that~ The charity street was SUPER AWESOME! and we managed to get some money. Thanks a lot strangers for your concern to the world. =) 

The Grafton Street's teammates
The hard working Buzzy Beezzz, Jebon bin Fulan.
As the Charity Week is ALMOST over, we had a party just now to celebrate our success..yes, party for the ladies.. *wink wink*.. Well, it's actually more like a charity dinner. We did cook for the dinner too..nice one.hihi..Some activities were made during the dinner such as Pyssla Beads Competition (haa..click2), Puzzle Flags Competitions, Charity Booths, and Miss Muslimah award.




LOL to Ladies Night for AT LEAST making me a feminine lady for A NIGHT after 12 years of leaving the skirts unattended. 
Guess what? We went back home holding 5 balloons in hands walking down the streets like Cinderellas. *berangan*


Thank you to everyone involved for making me realize lotsa new things in this world..Thanks a million! 
Word I pondered upon this week:
"You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have." 
I care for the world, do you? Do your part now! ;)  *cewahhhhh gaya model iklan*  Chill like that~! 


Thursday, 27 October 2011

Pathetic

♫ Aishiteru - Zivilia Band
Sigh
 

.HIM.

.Hard to get.

.Harder to forget.

9x-7i>3(3x-7u)

yuyu~!!!
 

Sunday, 2 October 2011

Gergasi menyerang!!

Belfast drift - Teriyaki boyz
ツFreezing

Gergasi menyerang ke menyerang gergasi?? Maka kisah medan perang kali ni bertapak di negara United Kingdom atau lebih spesifiknya di Belfast.. Badan2 yang keding jangan disangka tak mampu lawan gergasi eh.. Caye tak caye tak?hoho..fine la,meh nk bagi bukti sikit..(mmg 'sikit' sebab kecikkan nk compress2).

 Dari kiri: muka gergasi diserang smpi terbaring kuak lentang, gergasi tersenyum loser, habuan sup biri2 dr gergasi .

Phew~hah..tengok2..Ripley's believe it or not?

Heee..intro je tuh.Cite nye skang saya dh smpi negara Omputih, membawa diri sbb peminangan terhadap Abang Fotokem ditolak.uhuhu..disebabkan terlampau kecewa maka sy telah mengikut akak2 dan sahabat untuk drift kereta selaju mungkin supaya duka lara ilang.. (bajet ala2 cite Sembilu Kasih bwk keta laju2 rambut terbang sewaktu dlm dilema). Heh,walaupun pd hakikatnya bukan saya la yang drift kereta sewa terbabit.

Kami berangkat pada senja hari Jumaat bersamaan 30hb September. Ye,tepat sekali iaitu hujung minggu pertama saya sampai di negara orang dan saya sudah mula berjalan-jalan. Ada musababnya di situ.. Pertama, minggu pertama ni la belum mula banyak kerja jadi boleh la meronggeng dulu. Kedua, kami nk ke Junction 1 iaitu outlet shopping barang branded terus segar dr kilang tp harga insyaAllah berpatutan.Ketiga, jaulah di awal kedatangan bagi mengenal negara orang.ehem? terima la reason tu yer..

Sewaktu dalam perjalanan, kereta telah dipacu dengan efesyen skali oleh Kakak Huhahuha (bukan nama sebenar) sehingga tidur malam tersebut seolah-olah menyanyi lagu "aserehe2" sambil berdangdut kepala ke kanan kiri. Sesampainya di muka bumi Belfast, kami menghala ke Junction 1 dulu memandangkan tempat tersebut dah nak tutup lagi 30 minit aje. Namun bergitu, kami hanya disambut dengan sliding door yang melekap tidak mahu membukakan diri mereka tanda sudah tamat tempoh bekerja untuk hari tu. Alamatnya, balik la kami menumpang di hall sahabat2 Queen's University of Belfast.

Keesokan paginya, kami berangkat pulak ke tempat gergasi yang mula2 intro tadi. Namanya Giant's Causeway. Nak tau alkisah nama tersebut? Alkononnya, tempat tersebut telah dipijak2 oleh gergasi yang besau sehingga batu2 kat situ pecah jadi la sumenye bentuk heksagon sampai leni..Punya la beriyer kami memanjat batu2 tu umpama kanak2 yang eksaited jumpe batu seremban..Rock climbing rock climbing gak, usrah tak lupe..sronok woo usrah sambil piknik2 makan snek Doritos, bekal nasi goreng,dll..(menu makan ape ingat, intipati usrah tak ingat plak..adeih..pengsan laju2)

Dari kiri : Laut bergelora rase nk terjun! , Langit tu subhanallah cantik!


Tahniah kepada peserta-peserta ekpedisi Rock Climbing!
Eh, ceritera belum tamat..lek luuu...minum2 kopi warm dulu ke..hehe.warming up sket sebab nk bawak g jejalan tempat yg menguji jiwa raga mental fizikal dan kewarasan ni. Next place ni ialah Carrick-a-rede Rope Bridge.Hah, nervous dah kan dengar nama dia?Ni sebenarnya jambatan gantung. Jauh betul la berjalan nk sampai kat jambatan tu.Siap bleh mkn blueberries yg tumbuh menjinak kat tepi2 tu. Eh, siyes tau mkn..tak tipu.caye la caye la.. Btw, memula ingat jambatan tu mcm titi kat kampung la boleh jalan2 sambil lenggang lenggok belek muka dalam air kolam.Sekali....mak limah betul!! Menggigil ligament lutut nak menyeberang jambatan tu. Dah tak ingat nk belek muka walaupun bawah tu ade air..mane tak nyeeee...air laut yang sejuk bergelora mcm memanggil2 ke kubur. Waktu tuh hanya ingat nk berzikir dan sebut "Ya Allah...Ya Allah...istighfar2".. (bagus jugak la sbb bleh ingat mati mase tu,takde la enjoy sakan aje an..)

Dari kiri : Kesemputan menjerit lintas jambatan duduk dulu lah, View atas jambatan




Setelah semput menjerit sambil dipandang dengan sengihan pak cik penjaga jambatan, maka kami beransur pulang dengan niat di hati nak ke Junction 1 lagi. Sekali lagi hampa.....sobs..sebab hari Sabtu tempat tu tutup awal pukul 6 petang dh tamat tempoh beroperasi. Takpe lah, skurang2nya kalau orang tanya.. "Dah penah pegi Junction 1?"....jawab la dengan riak bongkak dan takbur.."Oish dah..2 kali dah pegi Junction 1....(dalam hati : Cheese!pegi 2 kali...masuk je tak~)"

Maka, adakah anda perasan sebab Pertama sy ke Belfast td adalah sbb Junction 1 tp tidak dapat dimakbulkan. Mungkin ada hikmahnya, lain kali nk bg sy peluang datang shopping kat ctu lg..(atau mungkin sy sememangnya tak layak pki brg2 branded tuh...sadis.atau sy akan lupe diri sbb memborong?dush!)

Malam tu kami ada suprise buat roommate sy...sbb Bestday beliau jatuh pd 2hb Oktober..maka!yoshhhh...we get to party tonyteee!! XD party sakan mkn eskem dlm sejuk2 tu...huhu.

"Selamat Hari Jadi kpd Roommate sy. Smoga Allah memberkati kehidupanmu dunia dan akhirat. Same2 la kite menjage satu sama lain di bumi Ireland beribu batu jauhnye ini ye.."
"Dan sahabat2 Belfast, terima kasih atas kesudian memberi tumpang kpd kami kanak2 pungutan dari Dublin ini.hehe..."
...ukhwah fillah...
Panjang umur dan murah rezeki, kita jumpa lagi!
Sekian sahaja laporan medan perang kita di Belfast buat kali ini. Kalau ade rezeki, lain kali saya pergi lagi..Mane tahu bleh shopping kat Belfast, nnt sy leh la wat entry amende sy shopping sakan kat sane.. (kalau la kan...kalau!)


p/s: Gelak besar di Belfast. Sebab? Nak bagi asap kluar waktu gelak tu. Ada ke asap? Ada! XD







 




Saturday, 27 August 2011

Salam Eidul

♫ Oooo balik kampung - Sudirman
ツDemam

Hurrayyyhhh!!dah nak raya dalam masa 2 hari lagi insyaAllah..pejam celik kejap je rase. baru post pasal syaaban ritu pastu ramadhan tup tup ttibe dah nak syawal.dan bulan Ramadhan ni bersamaan bulan Ogos mmg daku sangat2 busy tak terkira la busynye..cewah,hiperbola btul.sebab tu la nk post entry pun susah bebenor.
Lupekan je kejap yg sebuk2 tuh sbb kite kan ngah hepi nk merdekaraya..sbb lg satu....tahun ni raye kat Ganu!!!well,semalam saya n abah balik Ganu..sampai2 je pagi tuh trus g pasar payang.mak aih abah memborong tak hengatttt!!tapi lame gak ah saya tak jejakkan kaki ni kesana maka layaaan je la bos tuh..
Alhamdulillah ramadhan kali ni byk mende yang saya rasa baik telah berlaku.syukur3...dan sy mohon kebaikan dan rahmat itu terus melimpah..amin...
Antara perkara-perkara baek yang terjadi adalah:
  • Puasa setakat ini penuh..mudah2an penuh laa.
  • Sahur 2 hari je tinggal.oh sedeyh gak sbnrnye...
  • Terawih stakat ini penuh gak..walopon tak la 20 rakaat an.
  • Dapat makanan feveret hampir kesemuanya.
  • Bond with my family n relatives even closer. ;)
  • Get in touch with kawan2 lama gak. 
Maka besarlah hati ni menerima kegembiraan2 ini...haa,2nd September ni ade perkara yang mencuakkan jantung bakal diketahui..cuak sangat la tak terkira sampai migrain demam bagai.hohoho...nak tahu?nanti la sy cerita.banyak sangat cerita nk ce cite sampai tertangguh ni tapi takde mase...nk dapat tenet pon payah kat Ganu ni..uhuuuu...

Selamat menghabiskan baki ramadhan ini dengan bermutu.bagi yang balik kampung,pandu cermat jiwa selamat..insyaAllah..ingatlah Allah dan orang2 yang tersayang... (^^,)v

Dengan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat muslimin dan muslimat di atas muka bumi ini...Maaf zahir dan batin sekiranya ada kekhilafan, kekasaran, ketidak sengaje an, kepoyoan, keperasanan, kegedikan, kemanjean, kemacam-macaman sume kepada anda anda dan anda..
Muah muah muahhsss aileviu!! =P 

 p/s : Peringatan jugak,bila syawal dah kunjung tiba...MEREKA akan kembali..










Saturday, 6 August 2011

3 in 1

Here we go, aley aley aley!!!
ツMatured

Now, whadda I'm going to cramp up in this post??

1-My lil bro got admitted to Hospital Kuala Lumpur for high fever.


Opal : Kak Atin,knape dr smlm x dtg? Abg Buani dtg tau...
Saya : Sori.. Kak Atin ade interview skola nk jd doktor pg td..nk ubat Opal tanak bg Opal sakit dh.
Opal : Opal cari Kak Atin lameee sgt td...tgk ctu,tade...tgk ctu tade.. (sambil tnjuk2 jari)
Saya : *sumpah bersalah + terharu dia cari* (T_T) *Alih tajuk* alala...Kak Atin bwk donat..ngee. ^_^












2-My foster parents from Nagasaki, Japan came to Malaysia.

They came all the way from Japan to meet me and my family during Ramadhan..sukides!! <3 
We brought them to both Twin Tower and KL Tower.
Hope they enjoy their stay in Malaysia!!
Aishiteruuuuu~

3-My graduation day International Baccalaureate Diploma Medicine at PICC.

 Tema Batch KITA is green. (erhh, I dun really like green!! -.-'' )
Thanks a lot lovelayhhh Family, BFF, and IRP-mates... :-*


Currently not having time to blog much..huuu~~!!chill2... (^^,)v

HAPPY FASTING MUSLIMIN MUSLIMAT AROUND THE WORLD!!

*SELAMAT BERPUASA BAGI SELURUH UMAT ISLAM DI DUNIA!!*

Thursday, 28 July 2011

Busy busy get busy~

♫ No song as I'm too busy to think of one.
ツBusy bee bzzzzzzttt!!

*zzzZZZzzzZzz*

Mr. Busy, let's have this game over quick!
I am too busy to tell people how busy I am.
*cewah!*

Thursday, 21 July 2011

Memalukan..sungguh memalukan!!!

♫ Ku Mahu - Siti Nurhaliza
ツMalu~!!! =">

Ku hayun langkah kakiku demi melunaskan hasrat di hati. Foto. Ya,foto passport buat pengisian borang melanjutkan bidang perubatan ku. Esok hari harus ku isi semuanya di Kolej ku.. Ah, perihal foto ini harus segera diselesaikan. Mamaku, Kak Long ku, Suami Kak Long, Kak Ayu serta diriku melangkah ke Alamanda, sebuah kompleks membeli belah di Putrajaya. Mama kami tinggalkan sebentar di tempat mengurut kaki, letih barangkali seharian berjalan dan mengemas rumah. Kak Long dan suaminya entah ke mana berdua... 
Maka aku dan Kak Ayu menuju ke kedai foto. FOTOKEM. 
Dengan senang hati, aku melangkah masuk. DUP!! (Alamak,hensemnye mamat dalam kedai ni~)
Aku memanggil kakakku, "Eby,comel la mamat tuh~ngeee" lalu tanpa dipinta kakiku terus melangkah masuk ke dalam kedai dan bertanya pada mamat comel tersebut, "Brape ek kalau gamba passport?"  "RM15 untuk 8 keping"...okay then~

Lalu bermulalah al-kisah aura2 nak memalukan...aku membetulkan tudung ular senduk yang aku baru nk cuba2 pakai berbanding tudung bawal biasa tuh...tengah aku betul2kan tudung tu, mamat comel tu da ready pegang kamera tengok aku betulkan tudung. (Eh, malu la plak dik non!) Aku pon, "Kejap ea jap jap".."takpe2" die senyum la pulak...

Usai membetulkan walaupun da senget2 tudung tu aku kerjakan, aku melabuhkan diri di atas kerusi depan background kaler biru tersebut. Tiba2, kakak aku cakap ape tah..aku pon gelak!ngehhh..
 
Kat blakang saneeeee...tempat aku amik gamba smpai terketar-ketar
 
Snap! 1 gamba diambil..aku tengok lik, "Aiseh,buruk ah..tgh gelak~Amik skali ag bleyh?"dia pon okey la..amik je.
Snap! Lagi skali..tengok agi, alamak!macam muka kura2 tahan gelak...x nmpak braces. 
Snap! Aku da malu daa..rase panas menyerbu da kat pipi aku..tapi buruk gak..muke macam senget tudung kembang macam ular senduk mengamuk. (*_*) oh no!
Tapi sebab da malu punye pasal..aku cakap, amik la yg first tadi tuh...Akak aku pon tengok la gamba tadi tu kat screen komputer.lagi besau la kan..Masya Allah..muke gelak memang sgt tak kelakar la..Akak aku pon cakap, "Amik je lagi gamba lain...dia photographer, tape..dia suka amik gamba byk2 kali.." (Ye la tuh..kalo muke cam Angelina Jolie tape gak nk byk2 kali) tapi mamat ni ok je, dia bg can aku amik lagi..
Aku pon kemikkan pipi aku bagi menahan gelak..penyek2 sikit pipi sbb aku rase mcm da merah menyala bak buah delima tambah muke aku da kelat da malu..
Snap! ya Allah kau tayah cakap la..muke macam tertelan buaya!!siyes habes..aku pon nak bangun da..tibe2 lagi skali la dia bg snap..
Aku bisik kat akak aku.. "Eby, leh tak eby je la amik gamba adik?Segan laaa"
 
Tapi tak jadi sbb mamat tuh da ready.Sumpah kali ni aku tak tipu..aku terketar-ketar da dengan aku segan agi lelaki kat depan aku..mata ke mata kang jatuh ke hati kang naya aku. Dah la tadi aku yang beriye cakap dia comel..Haaa,amik padan muke aku! Gigil2 sampai akak aku da gelak tengok muke aku pucat!!!!aaaaaaaaaaaaaa...sumpah malu sampai skang!Malu malu malu sebab gugup ade lelaki hensem jarak 2 langkah depan aku, tambah lagi malu sebab da 5 kali dia snap gamba aku! what the tettttt!!!kalau lawa takpe gak..

Sebab da malu sangat last2 amik la gamba mane-mane pn among the 5!!ahahhaha...duk tunggu2 abang sorg agi kat kaunter suh bayar dlu..aku pn kuar dengan laju nye dari kedai FOTOKEM tu lpas bayar sampai lupe amik resit~Pandai memang pandai la Sabila~
Kat luar aku da tak cukup nafas malu sangat2 da..kencang jantung beb kalah mesin bunyi2 bising kat spital tuh. Aku n kakakku pegi melantak kat Mc Donald bagi menenteramkan perasaan gemuruh. Tapi tak reda lagi rupanya aku bile ingat balik detik tadi. Abes akak aku kene tibai dek tangan aku yang nervous ceves tu.. Tengah jalan pon leh lagi aku langgar signboard *SECTION CLOSED* kat McD tuh.
 
Abes makan aku n kakak naek balik nk g amik gamba. Tetibe....jeng jeng jeng. KEDAI TUTUP! Hah??? Alaaa..sok da la pagi2 aku nk g banting tempat jin bertendang tuh..takkan nak datang lik Alamanda ni? Da la resit tadek!apekah??? Aku melangkah longlai.. Dalam kereta kejadian itu diceritakan ke seisi keluarga oleh Kak Ayu. Ceh!gegak gempita la kereta tertawakan aku yang gugup dengan lelaki comel tersebut. Gile ape!Mama cakap, "Alahai,kesiannye anak aku..amik la gamba laen..x jadi ke gamba nye?" Da bayar kot...takkan nak bazir 8 keping sbb muke kura2 tuh?esok je la amik. Sampai umah, aku teringat balik peristiwa bibir aku terketar-ketar.Agaknye mamat tuh prasan tak aku terketar neves sampai mcm tuh skali?Malunye la aku..aduuhhhh!!Last2, aku sampai ternanges mengingatkan betapa tak warasnya aku memalukan diri di hadapan seorang arjuna yang aku langsung tak kenal. Tah hape hape la Sabila ni..

Malam tu aku tak lena tidur..First time kot aku terketar-ketar depan seorang mamat sampai macam tuh!Siyes nnt aku nak cat dinding umah kaler biru background gamba passport then amik sndiri gamba.hoho..Demi menenangkan diri aku pon recall balik.. "Ala..aku tak ingat pon muke dia camne..kalau jumpe tepi jalan pon aku tak kenal laaa..So kesah ape..tayah layan sgt la prasaan malu tuh"...So aku zzzZzzzZZzzzz dengan lena. (tak lena pon sbb aku terdemam nanges tadi)

Esok paginye aku bertekad tanak g amik gamba tu dengan mamat tersebut. Aku pegi kat kaunter tuh mintak gamba aku dengan seorang abang lain..Aku da nmpk mamat smalam tu kat kaunter blkg. Tapi abang kaunter depan ni pass lak aku kat mamat comel tuh..aduhai tensen btul gua.Aku dengar abang kaunter dpan panggil nama mamat comel tuh as "hafiz" kot~But kan kan....tup! ttibe mamat comel tuh hulur gamba aku. (Cewah..dia da ready la tuh nk jupe aku dari awal pagi..haha.prasan!)..Aku pn tunduk jee...cakap "Terima kasih" then trus blah tanpa menoleh lagi.

Itulah kisah memalukan bagi aku terketar-ketar kau haaa!sampai 5 kali snap.What say you??kui3..tanak da amik gamba ngan photographer laki hensem.bahhahaa...nasib baek aku da abes skola Seri Puteri Cyberjaya tuh.Kalu tak tiap2 minggu aku g maen bowling, jejalan kat alamanda tu ngan Sue,Syaq, ngan Alya. Tak ke naya kalau terjumpa lagi.

What say you?penah malu tak?knape?share la...layaaaannn~chillax!

Sunday, 17 July 2011

Suke suki jalan kaki ubat hati


♫ Lagu Happy - Amy Mastura
ツ Eksaited! yippeee

***Pagi-suke suki jalan kaki***

Awal2 pagi abah da tepon,nasib baek da bgun..kalo tak terserlah la ketidak anggunan sore comot anakonda abah ni.

Abah : Da siap da?
Saya : Err...dah?knape bah? *confiusciasnism*
Abah : Kamu nak datang cni ke abah nak ambil?abah ambil la..
Saya : Eh, jap2 abah..ni nak pegi mane ni?Kami nk pegi floria arini...
Abah : ye laa..abah pon nk pegi jugak~abah n ofal aje 2 org nk ikut..mama bgtau abah da..
Saya : *gedebuk!alamak,taching lak abah ni* ooo,ok2...nnt kami g sane la.jap2 ea..

Lepas seploh minit abah tepon lagi...

Abah : Knape x dtg lagi?lambat laa...
Saya : Laa..kejap la.nk mekap dlu ape sume..hihi.
Abah : Td kata da siap?
Saya : Heh,td da siap mandi ajeee...kui3 (dup dap dup dap jantung)
Abah : Alaa..abah dtg sane la..lg 5 minit turun bawah. 
(Bzzzztttt..renjatan letrik!anak2 askar ngan isteri askar siap sedia turun bawah)

Sronok yabeda beduu nye ialah abah bawak keta dr KL ke KLIA. (dah lame abah x drive sbb x brape sehat)..kami gi KLIA anta abang kesayangan saye, Abam Bonbon pegi Bandung.ade conference ngan kawan2 master and PhD beliau. (perghhh...master kot abam saye!!ko ade?) Good luck abam mucuk!muahxxx 3 baldi.

Pastu kami g floria...yihaa!sronok ronok la jejalan tgk bunge2,pokok2..da cam Tarzan da beta duk snip snap gamba bunge kiri kanan smpi kene marah ngan Pak Cik RELA sbb pijak rumput kesayangan dia.Sorry la Uncle, eksaited kot 'bagai Tarzan masuk bandar'...Knape suke suki benor?Nengok lerr..lawo kemain haa..

bunge feveret! indah tak terkata. cik cik kekwa!

Si manis kekwa

Cik kekwa tenggelam timbul kelemasan

Karpet orang2 pakistan.miahaha

Anak2 askar teruja tgk Jalur Gemilang! (bunga ros dlm test tube ade liquid kaler kali waner wani)

Hye honey~nnt kita kawen camni mau?

Roses are forever : Tema Floria 2011

Pokok Limau Madu yang dikidnap oleh kami untuk ditanam

Siblings carnation

Lavender~ooo,ni la sabun mandi kat umah nye extract =P

Malas nk cakap byk.terkelu da tgk gamba je pon.nnt usha la floria tu sndiri untuk tema bunga ape lak tahun depan.walaopon da 5 tahun skola kat Cyberjaya tuh, daku x seberapa cyber sgt la sbb ni baru 1st time pegi.ngeee...tape,a step is better than just golek2 on floor.eh? -.-''
Yang penting, lemak2 gua gugur lagi buat sekelian lame tak berkebun.last kt KMB tahun lpas time community service.truk3..abah suh tanam 5 pokok yg dia tibai kat floria smpi penuh bonet n tmpt duduk dpan blkg keta tu kat umah...terserlah la kejantanan yg x brape nk ade kt anakonda nye ini memegang cangkul di terik tengahari. phew...berpeluh mak non! ~.~" Selamat idup duhai pokok2 tanamam Tarzan ye!

 


***Malam-ubat hati***

Tadi da riang ria ribena sgt tawaf Putrajaya tuh smpi lenguh tidor tak hengat!!lame kot x tido ptang...masyaAllah..memandangkn malam ni Nisfu Sya'ban maka ayah askar dan ibu askar mengerah anak2 askar ke Majlis Tilawah Al-Quran ke-53 kat PWTC.ahlan wa sahlan ya marhaban bikum...taffaddhal2~
Ramai gak orang gi..sejuk mata memandang,sejuk lagi aircond dalam hall tersebut. ~(*.*)~ chill la!
Mase Ketua Anjuran Tilawah cakap, saye cam x brape phm sgt arab yg fasih bebeno depa cakap tuh, maka dgn berbekalkn yasin pemberian majlis dlm beg merah tu, khatam la bacaan sbyk 3 kali dlm hall tu jugak!hooho.lame gak dia ngan Agong ckp so smpat la abes an..tahniah2 buat diri sndiri...mudah2an bacaan tu diberkati-Nya..insyaAllah amin... =) pegi la lagi lenkali ye nak oiii... 

ayahanda dan bonda tunggak penggerak nadi anak bangsa
Pendengar tilawah paling khusyuk jatuh kepada....jeng3
Nadi2 anak bangsa yang kelaparan
Gadis2 suwit muwit..ngeee


Gadis2 kilauan emas =P hehe

So nisfu sya'ban kan disunatkn berpuasa..maka alhamdulillah arini mission accomplished! Tahniah gak wat bf ku (cewah!) nun jauh disane sbb berpose gak..haha.congratz la kat ko sbb akak blanje mkn kt luar bbuke.hihi..Buat sume, smoge amalan buku baru kita ni dihiasi dgn indahnya ibadah dan kebajikan untuk-Nya...amin....

Maka dengan ini,washing machine daku pn da siap berputar untuk memerah kudratku lak untuk menyidai..lalu,daku berlalu pegi...
Gamba byk2 tuh,nengok je ler yer,x reti nk compress padat2...eksaited sgt.haha..
 Syukran jazilan..amma ba'..(^^,)v


Friday, 15 July 2011

Everything I do is....

♫ Quit playing games with my heart - Backstreet boys 
Crying in the rain  *head banging on floor* m(_ _)m

Baby...Ooh...
Even in my heart, I see
You're not being true to me
Deep within my soul, I feel
Nothing's like it used to be
Sometimes I wish I could
Turn back time
Impossible as it may seem
But I wish I could
So bad, baby
Quit playing games with my heart

Chorus
Quit playing games with my heart
Before you tear us apart (with my heart)
Quit playing games with my heart
I should've know from the start
You know you've gotta stop (from my heart) 
You're tearing us apart (my heart) 
Quit playing games with my heart

I live my life, the way
To keep you coming back to me
Everything I do
Is for you
So what is it that you can't see
Sometimes I wish I could
Turn back time
Impossible as it may seem
But I wish I could
So bad, baby you'd better quit playing games with my heart

Chorus
Quit playing games with my heart
Before you tear us apart (with my heart)
Quit playing games with my heart
I should've know from the start
You know you've gotta stop (from my heart) 
You're tearing us apart (my heart) 
Quit playing games with my heart

Quit playing games
Baby, baby 
The love that we had was so strong
Don't leave hangin' here forever
Oh baby, baby this is not a lie
Let's stop this tonight 

Baby, ohh, quit playing games
Nah nah nah nah nah nah nah
Nah nah nah nah nah baby 
Nah nah nah nah 

Sometimes I wish I could 
Turn back time
Impossible as it may seem
But I wish I could 
So bad baby
Quit playing games with my heart

Chorus
Quit playing games with my heart
Before you tear us apart (with my heart)
Quit playing games with my heart
I should've know from the start
You know you've gotta stop (from my heart) 
You're tearing us apart (my heart) 
Quit playing games with my heart
Quit playing games
Nah nah nah nah nah nah nah
Nah nah nah nah nah baby 
Nah nah nah nah 
Quit playing ganes with my heart
With my heart, with my heart 
With my heart, with my heart


p/s : All I do is to make you happy. But,what you did seemed to make me unhappy. (-_-*)

Wednesday, 13 July 2011

Nihon oishii des ne

♫ An an an tottemo daisuki - Doraemon 
( ^‐^)_且~~  motenasu

 \(^▽^*)いらっしゃ~いっ(*^▽^)/
Ohayo gozaimas!genki des ka?
Watashi wa Sabila Tanaka kawai-san des..(`ー´)
Watashi kodomo of Tanaka's foster family..
Anata kari masen?watashi kari manis...hi hi hi.. =P 

Well this time wanna share journey I've been through when I was 15 years old to Japan. Yea I know, outdated.but...who cares? (^_-)☆wink~!
I went there because I was selected by Terengganu state for Japanese Wintership Programme under PAMAJA...it was after my PMR. I thought it was just a joke when my sista told me about this news via phone yet I'm lucky though..it's true!!ottoke!  

The trip started with a camp for about 3 days in Universiti Malaya, Japanese Language Department. My friends and I, altogether 16 people learnt some Nihon-go, culture, dance and practiced Malaysian Performance. I love my friends...They're all nice and havoc! \(^∀^)メ(^∀^)ノ

When I first step in Japan, it was winter..early winter but already cold.Breezy~ made me having to put on lipbalm almost every 30 minutes. (haa,brand mentholatum is good!) At airport, I was suprised actually to see that the polystyrene that we used to pack food was replaced by bamboo overthere.Soooo nature's lover an? And and, so hard to understand the signboards..all in Nihon-go.Luckily the toilets got gender symbols.

Enough of that. Cheah and me was 'adopted' by my Papa to Mama living in Nagasaki. A place just beside the sea where history of Hiroshima got bombarded made. The houses overthere were cosy tho small. Nice indeed. We slept in tatami, not really a bed but seriously comfy like comforter.weeehhhuuu...The toilet is super dry, not a drop of water on the floor found. \(^ ^)/ They're all nice. Their daughter and son are living quite far from their house. I managed to meet them twice and also met my dearest Sheung and Hakka, their kids.
Papa to Mama (mind the blackness of me~ =P)
Sheung (boy), Haruka (smallest girl) and Hakka (girl)








 2 weeks over there, I went to school, meeting new friends (they're bigger tho younger than me). I learnt few things; those students, they ate together during recess in class. And to clean up the class, those who lose playing "o-som" had to do it, willingly. =) The citizens walk very fast! They drove and stopped one metre away from the front car. They greeted each other nicely tho they are not friends, coz they are 1 Japanese. =P Hard to describe much but I did learned a lot. I mean, a lot! ( ̄▽ ̄) 

My Mama cried when we left the house. She gave me the family's pearl shapped like peanut to be made as necklace. In hotel during our last day performance, she asked me to always remember them when I look at the sun (Japan :Land of the rising sun). Sugaarrr moi? (;_・)I did memorize the sayonara lyrics but now kinda forgot.ofoi~ Oh, I also met this prince charming..whom everyone talked in Japan language "Shashin ishyoni des ka?" to take photos together with him however...... し(*・∀・)/♡\(・∀・*)

Dia MELAYU laa..student. Dunno where and who he is until now.


The story didn't end there (no love story was made...haha). My friends and I spent a week in Tokyo. Exploring the city. Sophisticated. Not to forget, Disneyland of course! =) Luxurious much. hohoi~!! The 'unbest' moment was when I had to write down everything in a book to be sent to the Terengganu state admin. aduhlamak...lazy lazy lazy...but passion made me succeed!haha. Until now I still contact with my minasan in Japan. And for my utmost pleasure why I posted this outdated journey is absolutely because....
My Papa and Mama will come over to Malaysia this August!!!yeeehhhaaa yabedabeduuuu~~  
ヘ(^_^ヘ)(ノ^_^)ノ I like to muvit muvit~hope to see them soon...very soon! 


Too much to be shared.but..I just..miss Japan so much! be strong you citizens for the earthquake.(*・_・)ノ


Arigatou gozaimas...sayonara..ja mataaa~(・ェ・)ヤ(・ェ-)ス(-ェ・)ミ(-ェ-)。o○Zzz… oyasuminasai~